Sunday, 16 November 2014

MAJLIS TAUTAN BADAR SEHEBAT

Image result for BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM

Hai assalamualaikum ya Pejuang Pejuang Agama Allah sekalian .. Apa khabar iman dan takwamu hari ini ? Meningkat ? Still same as yesterday ? or menurun daripada semalam ? If that happen , cepat cepat istighfar mohon keampunan Allah kay ? 


Alhamdulillah pada 15 November yang lalu, Ahli Jawatankuasa Badan Dakwah dan Kerohanian 14/15 telah menganjurkan sebuah majlis yang dinamakan Majlis Tautan Badar Sehebat .


 Majlis ini diakan untuk meraikan dan menghargai segala jasa dan usaha yang dicurahkan oleh Ahli Badar sesi 13/14 selama ini . Majlis ini juga diadakan untuk meraikan ahli-ahli Badar Kryptonizer yang bakal menamatkan zaman persekolahan mereka hujung tahun ini . 

Majlis diadakan di Restoran Seri Maju, Batu Pahat Johor . Makanan yang disediakan cukup menaikkan selera dan sangat bersesuaian untuk orang ramai . :)

Ahli-ahli Badar bergerak ke Restoran Seri Maju tepat jam 7.30 malam dengan menaiki bas SEHEBAT . Majlis dimulakan dengan bacaan doa oleh Al-Fadhil Akhi Muhamad Syakir Bin Shariff . 

Selepas itu , para muslimin dan muslimat dibenarkan untuk menjamu selera selepas ucapan Akhi Muhammad Iqbal Hafiz Bin Su'ib , selaku Ketua Badar 2013/2014 . oh , lupa untuk inform , pada majlis itu juga , Tuan Haji Hamsi Bin Jamhari, Pengetua Cemerlang SM Sains Batu Pahat , En Mohamad Azman Bin Abdul Hamid, Guru Penolong Kanan Kurikulum dan juga En. Abd Aziz Bin Husin , Guru Penolong Kanan Hal Ehwal Murid juga dijemput sama untuk memeriahkan majlis .Selepas menjamu selera itu , pengecara majlis, Akhi Muhammad Nazirul Akmal Bin Maliek Zaliezam menjemput Tuan Pengetua untuk memberikan sepatah dua kata . 

Sesi penyampaian hadiah turut diadakan untuk menambahkan lagi seri majlis . Sesi penyampaian hadiah disampaikan oleh Ketua Badar sendiri iaitu Akhi Muhammad Iqbal Hafiz Bin Su'ib . 

Majlis berakhir jam 10.00 malam dengan sesi fotografi bersama Tuan Haji Hamsi Bin Jamhari . Ahli-ahli Badar juga menaiki bas untuk pulang ke SEHEBAT . 

Sampai sahaja di SEHEBAT , Ustazah Nur Azza Mawaddah Binti Muhammadselaku guru pembimbing BADAR memberikan sedikit kata kata nasihat buat kami terutamanya buat ahli ahli Badar Tingkatan 5 yang tengah menduduki peperiksaan SPM . Kami juga turut mengambil gambar beramai ramai sebagai kenangan yang terakhir . 


Sekian sahaja , Assalamualaikum . :)

No comments :

Post a Comment